א. שמואלי, רובינסקי ושות’ משרד עורכי דין (1)

077-8036706

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מטופל דימם למוות במיטתו באשפוז, מבלי שאיש מאנשי צוות ביה"ח שם לב למתרחש

תוכן עניינים

קטגורית מאמרים: רשלנות רפואית באיבחון

עו"ד מאיה סופר פלדמן

 

משרדנו הגיש לאחרונה תביעה בגין פטירתו של אדם כבן 70.

מדובר במקרה חמור ומזעזע במיוחד, בו הצוות הרפואי לא שם לב כי המטופל דימם למוות במיטתו בבית החולים, כתוצאה מצנתר שלא היה מותקן היטב בוריד שלו.

המנוח, אושפז בבית החולים לטיפול עקב זיהום ריאתי. בשל הזיהום, התרחש אירוע חד של אי ספיקת כליות חריפה, שהצריכה טיפול בדיאליזה.

לצורך ביצוע טיפול הדיאליזה, הוכנס צנתר מרכזי לוריד של התובע. לאחר תום טיפול הדיאליזה, בשעות הערב, הוחזר המנוח למחלקה, שם נצפה כי החבישה סביב הצנתר הייתה ספוגת דם והיא הוחלפה. באמצע הלילה, הזעיק המנוח את הצוות הסיעודי ודיווח להם על דימום משמעותי סביב הצנתר. הצוות הסיעודי הבחין כי החבישה, הפיג'מה וכלי המיטה היו ספוגים בדם ורופא תורן שהוזעק החליף את החבישה לחבישת לחץ.

ביום המחרת, המנוח הורד שוב לטיפול דיאליזה. עם שובו למחלקה, לפנות ערב, נצפה שוב דימום משמעותי מאזור הצנתר שהצריך החלפת שתי תחבושות ופיג'מה. שוב הוזעק רופא תורן אשר ניסה לעצור את הדימום בחבישת לחץ ומשזו לא עצרה את הדימום, נעשתה חבישה בטכניקה נוספת שאמורה לסייע בעצירת הדימום.

באופן בלתי נתפס, בכל אותם אירועים של דימום, איש מצוות בית החולים לא טרח לברר מהי הסיבה לדימום העיקש והאם הצנתר מותקן כהלכה או שמא הוא זז ממקומו ויש להוציאו. כל שנעשה היה לנסות לעצור את הדימום בחבישה מקומית.

בלילה, המנוח נרדם במיטתו. חרף אירועי הדימום החוזרים והנשנים, ולמרות הנחיה שיש לעשות המשך מעקב אחר הדימום, איש מאנשי הצוות הרפואי לא טרח לבדוק מה מצבו של המנוח מעת לעת, או להרים את השמיכה כדי לבדוק האם הדימום ממשיך.

בסביבות השעה 1:00 לפנות בוקר, המוניטור אליו היה מחובר המנוח התריע על ירידה קיצונית בקצב ליבו. רופא תורן שהגיע לבדוק אותו והסיר את השמיכה מצא אותו שוכב בתוך שלולית ענקית של דם, כשהוא נושם את נשימותיו האחרונות והצנתר נצפה חלקי תפור וחלקי בחוץ. למרות מאמצי החייאה, בשלב זה לא נותר לרופאים אלא לקבוע את מותו כתוצאה מאובדן דם.

לו הרופאים היו טורחים לחקור את סיבת הדימום, הרי שהעובדה שהצנתר לא הותקן כהלכה היתה מתגלה בשלב מוקדם יותר, הצנתר היה מוצא מגופו, ומותו של המנוח היה נמנע כמובן. כמו כן, לו היה נערך מעקב אחר המשך הדימום בלילה הגורלי, הרי שניתן היה להתרשם כי הדימום לא פסק ולנקוט באמצעים להפסיקו, וגם בכך ניתן היה להציל את חייו.

מדובר במוות מיותר ומקומם ואנו הגשנו בשם משפחתו תביעה לבימ"ש השלום בחיפה.

עוד עשוי לעניין אותך

פסק דין, תביעה

שיתוק מוחין עקב רשלנות רפואית

תביעת רשלנות רפואית שעסקה באשה שהגיעה לחדר המיון בביה"ח הלל יפה בחדרה, בשבוע ה-27 להריון, בשל תלונות על דימום שנמשך יומיים. הרופא שבדק אותה רשם...
תביעה, תקדים

3.1 מיליון ש"ח פיצוי בגין קרע דרגה 4 בעקבות לידת מלקחיים

עו"ד אבי שמואלי   סך כולל של של 3.1 מליון ₪ הוטל על ביה"ח הדסה בפס"ד שפורסם היום, ושניתן במסגרת תביעת רשלנות רפואית בלידה שהוגשה...
תביעה

אפיזיוטומיה מדיאנית שגרמה לקרע דרגה 3 או 4

עו"ד דין אבי שמואלי   תביעת רשלנות רפואית בלידה חדשה של יולדת עם קרע דרגה 3 או קרע דרגה 4 בלידה הוגשה ע"י משרדנו היום....